ПРОДОЛЖАЮТСЯ УКРАИНСКО-РОССИЙСКИЕ ПЕРЕГОВОРЫ ПО АЗОВО-КЕРЧЕНСКОЙ АКВАТОРИИ

30.06.2004, 11:37

23-24 июня в г. Керчь состоялось расширенное заседание экспертных групп Украины и Российской Федерации по вопросам разграничения Азовского и Черного морей и Керченского пролива. (укр.)

Під час засідання відбулися засідання робочих груп з підготовки українсько-російських угод по співробітництву в сферах судноплавства, рибальства та охорони навколишнього середовища в цих акваторіях.

На засіданні сторони продовжили роботу по узгодженню проектів договорів про українсько-російський державний кордон в Азовському морі і Керченській протоці та обговорили варіанти проходження лінії державного кордону в зазначених акваторіях.

В ході переговорів значна увага була приділена положенням проектів угод по співробітництву в сферах судноплавства, рибальства та охорони навколишнього середовища в Азовському морі і Керченській протоці. Сторонам вдалося погодити запропоновану українською стороною так звану відсилочну норму, яка покликана поєднати згадані вище угоди з договірними документами про державний кордон в Азовському морі та Керченській протоці в єдиний пакет.

Українську експертну групу очолював Посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ Олександр Купчишин, російську - Посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ РФ Валерій Єгошкін.
Инф. пресс-службы МИД Украины.

Читайте також