Прошли украинско-бельгийские политические консультации

17.06.2004, 12:08

16 июня во внешнеполитическом ведомстве Бельгии состоялись двусторонние украинско-бельгийские консультации по политическим вопросам. (укр.)

Українську делегацію на консультаціях очолив заступник міністра закордонних справ України Олег Шамшур, бельгійську - генеральний директор з двосторонніх питань зовнішньополітичного відомства Бельгії Марк Гелейн.

Основну увагу в ході консультацій було приділено актуальним питанням розвитку відносин України з Європейським Союзом та НАТО і, зокрема, проблематиці, пов'язаній з розробкою Плану дій Україна-ЄС в рамках реалізації Європейської політики сусідства та підготовкою до проведення Саміту Україна-НАТО у Стамбулі.

Під час консультацій сторони також обговорили актуальні питання розвитку двостороннього співробітництва між Україною та Бельгією, серед яких - інтенсифікація двостороннього політичного діалогу на високому рівні, продовження двостороннього діалогу з торговельно-економічної проблематики, а також низка консульських питань.

У контексті обговорення консульських питань бельгійська сторона поінформувала про намір зняти висловлені Бельгією застереження у зв'язку з приєднанням України до Гаазької конвенції 1961 р. про скасування вимоги легалізації іноземних офіційних документів. Це означатиме набуття чинності Конвенцією між Україною та Бельгією та, відповідно, суттєве спрощення процедури підтвердження дійсності документів для українських юридичних та фізичних осіб.

Під час консультацій українська та бельгійська делегації також обмінялися думками з низки питань міжнародного життя. Так, була детально обговорена проблематика щодо ситуації в та навколо Іраку, розвитку ситуації в Афганістані, а також перспектив врегулювання придністровської проблеми, враховуючи провідну роль, яку відіграє Україна в цьому питанні, та підготовку Бельгії до головування в ОБСЄ у 2006 р.

Чергові двосторонні консультації з політичних питань стали важливим кроком на шляху подальшого розвитку українсько-бельгійських відносин і засвідчили обопільне прагнення сторін до поглиблення двостороннього політичного діалогу, в тому числі, з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та актуальних міжнародних проблем.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також