Президент Украины и Султан Брунея проводят переговоры

18.06.2004, 13:30

Сегодня, 18 июня, Президент Украины Леонид Кучма и Султан Государства Бруней-Даруссалам Хаджи Хассанал Болкиях, который находится в Украине с четырехдневным государственным визитом, проводят переговоры. (укр.)

У ході візиту Султана Держави Бруней-Даруссалам Хаджі Хассанала Болкіяха було підписано Угоду між Урядом України та Урядом Його Величності Султана та Янг Ді-Пертуана Брунею-Даруссаламу про сприяння та взаємний захист інвестицій.

Метою підписання цієї Угоди є створення сприятливих умов для посилення економічного співробітництва між Україною та Брунеєм-Даруссаламом, зокрема, для здійснення інвесторами однієї держави на території іншої інвестицій на основі принципів рівності та взаємної вигоди.

Підписання Угоди та реалізація її положень заохочуватиме розвиток взаємовигідного економічного співробітництва між Україною та Державою Брунеєм-Даруссаламом.

Зазначена Угода укладається строком на 10 років з подальшим продовженням терміну її дії і набуде чинності після виконання сторонами необхідних внутрішньодержавних процедур.

Також було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України та Урядом Його Величності Султана та Янг Ді-Пертуана Брунею-Даруссаламу щодо співробітництва в галузі туризму.

Україна і Держава Бруней-Даруссалам зміцнюватимуть і заохочуватимуть співробітництво у сфері туризму відповідно до чинних законодавств обох держав, міжнародних угод, а також у рамках міжнародних туристичних організацій.

Передбачається розширення двосторонніх туристичних обмінів, розвиток співпраці та налагодження безпосередніх контактів між органами виконавчої влади у галузі туризму, туристичними агентствами та організаціями.

Укладення Угоди повинно сприяти розвитку співпраці у туристичній галузі та розбудові туристичної інфраструктури.

Заплановано також проведення українсько-брунейських переговорів у розширеному складі.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також