Состоялось заседание Совместной межправительственной украинско-азербайджанской комиссии

02.06.2004, 11:57

В Киеве состоялось 6-е заседание Совместной межправительственной украинско-азербайджанской комиссии по вопросам экономического сотрудничества. (укр.)

1 червня, в Кабінеті Міністрів України під головуванням віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва та першого заступника прем'єр-міністра Азербайджанської Республіки Аббаса Аббасові відбулося 6-е засідання Спільної міжурядової українсько-азербайджанської комісії з питань економічного співробітництва.

За його підсумками підписано спільний Протокол.

Засідання Спільної міжурядової комісії проходило напередодні візиту в Україну Президента Азербайджанської Республіки Ільхама Алієва, який відбудеться 3-4 червня Сторонами було розглянуто хід реалізації Програми довгострокового економічного співробітництва між Україною та Азербайджанською Республікою на 2000-2009 рр. та обговорено перспективні напрямки двостороннього економічного співробітництва.

У зв'язку з цим першочерговим завданням Спільної комісії було напрацювання та погодження низки міждержавних документів.

Серед документів, які опрацьовано, зокрема, угоди:

- між Кабінетом Міністрів України та Урядом Азербайджанської Республіки про принципи співробітництва в нафтовій галузі;

- між Кабінетом Міністрів України та Урядом Азербайджанської Республіки про основні принципи співробітництва в галузі нафтогазового машинобудування;

- між Кабінетом Міністрів України та Урядом Азербайджанської Республіки про трудову діяльність та соціальний захист громадян України, які тимчасово працюють на території Азербайджану, та громадян Азербайджану, які тимчасово працюють на території України;

- між Кабінетом Міністрів України та Урядом Азербайджанської Республіки про виробничу та науково-технічну кооперацію підприємств оборонних галузей промисловості;

- між Кабінетом Міністрів України та Урядом Азербайджанської Республіки про співробітництво в підготовці інженерно-технічного складу авіації обох держав.

Обговорена та підготовлена до підписання низка інших документів.

В ході підписання Протоколу А. Клюєв наголосив: "Чим більше ми співпрацюватимемо, тим краще житимуть наші народи". Він відзначив значне просування в українсько-азербайджанських економічних відносинах та висловив сподівання, що плідне співробітництво наших країн так само динамічно буде розвиватися й надалі.

У свою чергу А. Аббасов відзначив, що такий великий обсяг документів, як сьогодні, напрацьовано "завдяки енергійності українського уряду".
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також