Визит министра иностранных дел Украины в США

22.06.2004, 14:19

21 июня во время рабочего визита в США министр иностранных дел Украины Константин Грищенко провел ряд двусторонних встреч. (укр.)

21 червня ц. р. в ході робочого візиту до США міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко провів переговори з державним секретарем США Коліном Пауелом, радником президента США з питань національної безпеки Кондолізою Райс та першим заступником міністра оборони США Полом Вулфовіцем, в ході яких було обговорено широкий спектр питань посилення взаємодії на двосторонніх та багатосторонніх засадах, зокрема, ситуація на Близькому Сході та в Косово, а також питання сучасного стану, перспектив та напрямів подальшого розвитку двосторонніх відносин України та США.

З американської сторони на всіх зустрічах відзначалася критично важлива роль участі України в стабілізаційних силах в Іраку та підкреслювалося, що прийняття резолюції ООН створило правові засади для розбудови Іраку як демократичної держави, і це відіграватиме позитивну роль для стабільності в регіоні.

Костянтин Грищенко порушив ряд актуальних для наших відносин питань, зокрема, надання Україні статусу країни з ринковою економікою, а також розвитку двостороннього торговельного та інвестиційного співробітництва. Серед пріоритетних напрямів взаємодії зі США було обговорено проблематику поглиблення євроатлантичної інтеграції нашої держави, участі України в заходах, що відбуватимуться в рамках Стамбульського саміту НАТО, включаючи проведення зустрічі Україна-США, та низку питань регіональної взаємодії.

На зустрічі у Конгресі США, участь в якій взяла велика група конгресменів від низки провідних регіонів Сполучених Штатів, відбувся активний діалог з широкого спектру актуальних питань двостороннього співробітництва в політичній та економічній сферах. Також відбувся обмін думками з провідними американськими політологами у Центрі стратегічних та міжнародних досліджень.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також