В Бельгии проходит ряд мероприятий в рамках сотрудничества Украина-ЕС

24.06.2004, 10:33

С 21 по 26 июня в Брюсселе проходит ряд мероприятий в рамках сотрудничества Украины и Европейского Союза. (укр.)

21-22 червня у Брюсселі відбуваються переговори щодо погодження тексту Угоди між Україною і Європейським Союзом стосовно безпекових процедур з обміну таємною інформацією (безпекова угода). Пропозицію укласти таку Угоду було висловлено Генеральним секретарем Ради ЄС/Верховним представником ЄС з питань СЗБП Хав'єром Соланою у грудні 2003 р., а її типовий проект передано Україні у березні ц.р.

Сторони розраховують, що укладення Угоди між Європейським Союзом та Україною стосовно безпекових процедур з обміну таємною інформацією сприятиме поглибленню вже існуючого двостороннього співробітництва у політико-безпековій сфері та забезпечить необхідну нормативно-правову базу для започаткування нових напрямів співпраці, пов'язаних з обміном конфіденційною інформацією.

21-23 червня у Брюсселі з візитом перебуває делегація України на чолі з заступником міністра економіки та з питань європейської інтеграції України Дмитром Білокуровим. Мета візиту - остаточне узгодження та парафування проекту Угоди між Україною та ЄС про торгівлю деякими видами сталеливарної продукції на 2004 рік.

В рамках візиту передбачається зустріч з представниками керівництва Європейської Комісії для обговорення стану опрацювання Єврокомісією матеріалів, наданих українською стороною в рамках розгляду питання про надання Україні статусу країни з ринковою економікою, а також проблематики, пов'язаної із забезпеченням доступу окремих видів українського експорту на ринки розширеного ЄС.

24-26 червня делегація Державної митної служби України на чолі із її головою Миколою Каленським візьме участь у 103/104 сесіях Ради Всесвітньої Митної Організації (ВМО), які проводитимуться у штаб-квартирі ВМО у Брюсселі.

У рамках засідань Ради керівники митних служб різних країн матимуть можливостей обговорити стратегічні питання розвитку та взаємодії митних служб, а також розглянути результати роботи структурних органів ВМО за минулий рік. Будуть обговорені критерії, яким мають відповідати сучасні митні служби, проблематика інтегрованого управління кордонами, вдосконалення співробітництва з іншими прикордонними контролюючими органами, а також зміцнення адміністративних спроможностей.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також