Прошли переговоры руководителей внешнеполитических ведомств Украины и Кореи

07.06.2004, 12:15

В рамках своего официального визита в Республику Корея министр иностранных дел Украины Константин Грищенко провел переговоры с министром иностранных дел и торговли этой страны Бан Ки Муном. (укр.)

В ході зустрічі глави зовнішньополітичних відомств України та Південної Кореї обговорили широке коло питань двостороннього співробітництва, в тому числі шляхи подальшої розбудови двосторонньої договірно-правової бази.

Обговорюючи сучасний стан українсько-корейського торговельно-економічного співробітництва, сторони відзначили подальше розширення двосторонньої співпраці в інвестиційній сфері як найбільш перспективне, наголосивши, що співробітництво у суднобудуванні, освоєнні космічного простору та аеронавтиці також має значний потенціал.

Під час переговорів корейська сторона підтвердила свої наміри збільшувати обсяги технічної допомоги Україні, що надається через Корейське міжнародне агентство співробітництва.

Обговорюючи питання міжнародного життя, глава зовнішньополітичного відомства Південної Кореї ознайомив К. Грищенка із сучасною політичною ситуацією на півострові. У свою чергу, міністр закордонних справ України поінформував співрозмовника про зовнішньополітичну діяльність нашої держави, зокрема щодо стану відносин Україна-НАТО, Україна-Європейський Союз та Україна-Росія.

За результатами переговорів міністрів закордонних справ двох країн було підписано Угоду про культурне співробітництво між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Корея.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також