Визит министра иностранных дел Украины в Японию

09.06.2004, 11:55

Начался двухдневный визит министра иностранных дел Украины Константина Грищенко в Японию. (укр.)

Програмою візиту заплановані переговори глави зовнішньополітичного відомства України з міністром закордонних справ Японії Йоріко Кавагучі. Відбудуться також зустрічі К. Грищенка з керівництвом Міністерства економіки, торгівлі і промисловості та Агентства національної оборони Японії.

Міністр закордонних справ України також відвідає штаб-квартиру Японської федерації бізнесу, де відбудуться його зустрічі з віце-головою Комітету ділового співробітництва Японії з РФ та новими незалежними державами Японської федерації бізнесу Тору Цудзі та головою Комітету ділового співробітництва з Україною, президентом інституту стратегічних досліджень Дзіцуро Терасімою. Запланована також зустріч Костянтина Грищенка з головою правління Японського банку міжнародного співробітництва Кьосуке Сінодзавою

В ході зустрічей буде розглянутий широкий комплекс двосторонніх питань, насамперед, активізація політичного діалогу, поглиблення торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва, гуманітарна та культурна співпраця.

Українська сторона планує обговорити питання ширшого залучення японських інвестицій в економіку України, можливості взаємодії українських та японських компаній у спільних проектах з економічної відбудови Іраку та в третіх країнах, прискорення завершення переговорного процесу у контексті вступу України до СОТ тощо.

Передбачається також обговорити питання широкого спектру міжнародної тематики, в т. ч. співпраці в міжнародних організаціях, нерозповсюдження зброї масового знищення, запобігання виникненню регіональних конфліктів, боротьби з міжнародним тероризмом.

Планується, що в ході візиту буде підписано угоду між урядом України та урядом Японії про технічне співробітництво та грантову допомогу.

Програмою візиту також передбачається відвідання українською делегацією міст Нагасакі та Кіото, зустрічі з керівництвом цих міст.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також