В Киеве прошли украинско-мексиканские политические консультации

26.07.2004, 16:12

Сегодня, 26 июля, в Киеве прошли двусторонние политические консультации между Министерством иностранных дел Украины и Государственным секретариатом иностранных дел Мексики. (укр.)

26 липня ц. р. в Києві відбулися двосторонні політичні консультації між МЗС України та Державним секретаріатом закордонних справ Мексики за участю заступника міністра закордонних справ України Олега Шамшура та першого заступника державного секретаря закордонних справ Мексики Марії де Лурдес Аранди Бесаурі. В консультаціях також взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол України в Мексиці Олександр Тараненко.

В ході консультацій сторони обговорили широке коло питань двосторонніх відносин та міжнародного співробітництва. Зокрема, було підтверджено обопільну зацікавленість в інтенсифікації політичного діалогу та переведенні його на регулярну основу. У цьому зв'язку сторони домовилися про здійснення обміну візитами керівництва двох держав та глав зовнішньополітичних відомств. О. Шамшур та М. Лурдес Аранда констатували значні перспективи двостороннього торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва, передусім у сфері енергетики, авіації, сільськогосподарського машинобудування, суднобудування.

Крім того, сторони обмінялися думками щодо подальшого розвитку договірно-правової бази двосторонніх відносин, шляхів активізації гуманітарного та науково-технічного співробітництва, розширення туристичних обмінів. В полі зору учасників консультацій знаходилася також консульсько-правова тематика.

Приділялася значна увага співробітництву двох країн в рамках міжнародних організацій. О. Шамшур та його мексиканська колега констатували збіг позицій України та Мексики з реформування ООН, актуальних проблем світової політики (боротьба з тероризмом, контрабандою наркотиків тощо). М. Лурдес Аранда повідомила про підтримку офіційним Мехіко прагнення Києва розвивати взаємодію з регіональними латиноамериканськими угрупованнями (Організацією Американських Держав, Асоціацією карибських держав, Карибською співдружністю).
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також