Состоялась рабочая встреча президентов Украины и Узбекистана

31.07.2004, 13:28

31 июля Президент Украины Леонид Кучма, находясь на отдыхе в Крыму, провел рабочую встречу с Президентом Республики Узбекистан Исламом Каримовым. (укр.)

Президент України разом з дружиною відвідали Президентське подружжя Карімових у резиденції на час перебування Президента Республіки Узбекистан в АР Крим.

На початку зустрічі Леонід Кучма засудив терористичні акти, що сталися у Ташкенті 30 липня, та висловив співчуття у зв'язку з постраждалими внаслідок терактів.

Під час бесіди Глави держав обмінялися інформацією щодо внутрішньополітичної ситуації в Україні та Узбекистані.

Президенти позитивно оцінили рівень двосторонніх відносин та обговорили сучасний стан і перспективи розвитку співпраці у торговельно-економічній галузі. Леонід Кучма висловив задоволення значним зростанням обсягів двосторонньої торгівлі. (За 5 місяців 2004 року товарообіг між країнами склав 61,6 млн. дол. США, експорт української продукції зріс на 36 % у порівнянні з відповідним періодом минулого року, у першу чергу за рахунок збільшення поставок в Узбекистан продукції машинобудування і хімічної промисловості).

У ході розмови Леонід Кучма та Іслам Карімов зупинилися на темі співпраці обох країн у рамках Співдружності Незалежних держав.

Глави держав торкнулися питань міжнародної політики, зокрема, ситуації у регіоні Центральної Азії. Співрозмовники також обмінялися думками щодо ситуації в Афганістані та висловили готовність до спільної участі України і Узбекистану у відновленні економіки цієї країни.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також