Украина и Польша работают над упрощением таможенного и приграничного контроля

29.07.2004, 16:38

27 июля состоялись украинско-польские переговоры по вопросам приграничного движения между Украиной и Польшей и Республикой Польша на уровне Министерств иностранных дел двух стран. (укр.)

За ініціативою української сторони, 27 липня ц. р. у пункті пропуску "Краківець-Корчова" відбулися українсько-польські переговори з питань прикордонного руху між Україною та Республікою Польща на рівні міністерств закордонних справ обох країн. У переговорах взяли участь заступники голів облдержадміністрацій, представники прикордонних та митних служб, керівники консульських департаментів та консульських установ сторін.

Сторони приділили пріоритетну увагу відпрацюванню механізму спрощеного митного та прикордонного контролю на українсько-польському кордоні, обговорили стан та перспективи розвитку прикордонної інфраструктури, а також проблематику прикордонного руху між країнами.

Визнано доцільним вжити заходів для синхронізації та спрощення митних і прикордонних процедур, відпрацювання ефективного механізму запобігання нелегальному перетину кордону осіб та контрабанді вантажів та товарів.

Делегації погодилися з необхідністю відпрацювання на експертному рівні спільних пропозицій для впровадження на українсько-польському кордоні додаткових сучасних систем запобігання нелегальній міграції та транскордонній злочинності, у т. ч. з використанням сучасних систем згідно з європейськими стандартами.

Сторони погодилися з необхідністю внесення змін та доповнень до Угоди між урядом України і урядом Республіки Польща про пункти пропуску через державний кордон від 18 травня 1992 р. з метою створення низки нових пунктів пропуску та розширення існуючих.

Було також домовлено продовжити консультації з питань вдосконалення функціонування прикордонного руху між Україною та Польщею в інтересах громадян країн.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також