Госфинмониторинг пригласили участвовать в деятельности рабочих групп Эгмонт

29.07.2004, 11:49

Государственный департамент финансового мониторинга получил приглашение от группы Эгмонт принять непосредственное участие в деятельности ее рабочих комитетов. (укр.)

Це є ще одним важливим кроком на шляху інтеграції України до світової мережі боротьби з відмиванням коштів, одержаних злочинним шляхом, та фінансуванням тероризму.

Залучення Держфінмоніторингу до діяльності робочих комітетів групи Егмонт стало можливим після того, як департамент став у червні нинішнього року повноправним членом цієї міжнародної організації підрозділів фінансових розвідок (ПФР).

Як повідомляється в офіційному листі на адресу голови Держфінмоніторингу, засідання Операційного і Правового комітету, а також Комітетів із залучення нових членів та з питань тренінгу групи Егмонт відбудуться 28-29 жовтня 2004 року у Таїланді.

Діяльність робочих комітетів спрямована на розширення і поглиблення інформаційного обміну, розробку нових типологій та методологій боротьби з відмиванням злочинних доходів, професійне навчання працівників ПФР, а також проведення моніторингу країн-кандидатів на вступ до групи Егмонт.

У рамках засідань робочих комітетів делегація Держфінмоніторингу візьме участь у роботі третього тренінгового семінару Егмонтської групи, що проводиться за підтримки Глобальної програми боротьби з відмиванням коштів Управління ООН з питань наркотиків та злочинності. Ця програма спрямована на навчання операційного персоналу національних ПФР, насамперед нових членів групи Егмонт.

Після останнього пленарного засідання, що проходило на острові Гернсі (Великобританія), група Егмонт об'єднує підрозділи фінансових розвідок 94 країн світу.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також