Украинские верификаторы инспектировали территорию Румынии

25.08.2004, 12:45

Группа украинских верификаторов провела инспектирование территории Румынии в рамках Договора об обычных Вооруженных силах в Европе. (укр.)

З Румунії повернулася група українських верифікаторів, яка проводила інспектування території цієї сусідньої країни в рамках Договору про звичайні Збройні сили в Європі (ЗЗСЄ).

Українські інспектори, групу яких очолював заступник начальника управління верифікації Збройних Сил України полковник Анатолій Лойшин, провели інспекції трьох оголошених місць контролю. Наші верифікатори перевірили 10-й та 22-й центри зберігання техніки та 96-й змішаний артилерійський полк Армії Румунії.

За словами полковника Анатолія Лойшина, за результатами інспекції можна зробити висновок, що румунська сторона сумлінно дотримується вимог Договору про звичайні Збройні сили в Європі.

Він також зазначив, що 2004-й інспекційний рік для українських інспекторів дуже насичений. Адже пасивна квота нашої держави в цьому році за Договором про ЗЗСЄ складає 16 інспекцій, за Договором з "Відкритого неба" в Україні заплановано проведення 9 місій спостереження, 3 інспекції та 2 оціночних візити за Віденським документом 1999 року, а також ще 10 контрольних заходів за двосторонніми угодами щодо додаткових заходів довіри та безпеки у прикордонних районах. У свою чергу активна квота української сторони складатиме аналогічну кількість заходів, які буде проведено у сусідніх державах та країнах зі значним оборонним потенціалом.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также