"Нафтогаз Украины" накопил достаточный запас природного газа на зимний период

01.09.2004, 11:36

НАК "Нафтогаз Украины" в 2004 году досрочно накопил в подземных хранилищах газа достаточный запас природного газа для обеспечения газопоставок всем платежеспособным потребителям в зимний период голубого топлива. (укр.)

Станом на 31 серпня в українських підземних сховищах газу (ПСГ) накопичено 24,5 млрд. м3 природного газу у порівнянні із близько 20 млрд. м3 2003 року. При цьому безпосередньо НАК "Нафтогаз України" належить 14 млрд. м3, що на 2,9 млрд. більше за минулорічний рівень. Цього обсягу природного газу вистачить для повного забезпечення платоспроможного попиту всіх галузей української економіки та безперебійного постачання газу населенню та комунальним споживачам протягом усього опалювального сезону 2004/05 рр.

Компанія продовжує накопичувати природний газ для компенсації пікових періодів споживання блакитного палива у зимовий період. Закачка газу до ПСГ провадитиметься до 15 жовтня.

"Нафтогаз України" вже третій рік поспіль формує запас природного газу, достатній для виконання всіх завдань, поставлених перед Компанією - повного задоволення потреб внутрішнього ринку, виконання транзитних угод та власних експортних контрактів.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також