"Киевэнерго" не выполняет обязательств по погашению задолженности за газ

17.09.2004, 11:24

ДК "Газ Украины" поручила ОАО "Киевгаз" осуществить отключение от газопоставок АЭК "Киевэнерго" в случае не выполнения графика погашения задолженности за потребленный в 2004 году природный газ. (укр.)

Станом на 13 вересня загальна сума заборгованості АЕК "Київенерго" за поставлений у 2004 році газ збільшилася до 16,89 млн. грн.

Усвідомлюючи відповідальність перед киянами, ДК "Газ України" забезпечує стабільні поставки газу згідно укладених договорів столичній енергетичній компанії попри порушення нею досягнутих домовленостей щодо погашення боргів. Так, якщо у серпні 2004 року рівень оплати АЕК "Київенерго" за спожитий природний газ становив 79,4% і розмір боргу складав 6,078 млн. грн., то за 13 днів вересня енергетичними підприємствами Києва було оплачено лише 55,2% спожитого палива. Відповідно, сума заборгованості зросла на 5,71 млн. грн. до 16,89 млн. грн.

У разі подальшого ігнорування київською енергокомпанією договірних зобов'язань та порушення домовленостей про погашення заборгованості за спожитий газ, ВАТ "Київгаз" вживатиме жорстких заходів, зокрема, обмежуватиме постачання природного газу на об'єкти АЕК "Київенерго". Зважаючи на вищевикладене, всю відповідальність за погіршення умов життя киян з причини відключення гарячого водопостачання несе АЕК "Київенерго".

Неспроможність АЕК "Київенерго" вчасно розраховуватись за газ та перейти на альтернативні види палива, такі як мазут, ставить під сумнів готовність столичної генерації до проведення опалювального сезону у м. Києві.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також