В Киеве состоялось собрание участников ОАО "Международный консорциум по управлению и развитию газотранспортной системой Украины"

02.09.2004, 11:20

НАК "Нафтогаз Украины" и ОАО "Газпром" согласовали переход к инвестиционной фазе проекта Международного консорциума по управлению и развитию газотранспортной системой Украины. (укр.)

Сторони узгодили перехід ТОВ "Міжнародний консорціум з управління та розвитку газотранспортної системи України" до інвестиційної фази з 1 вересня 2004 року. Першим етапом інвестиційної фази визначене будівництво газопроводу Богородчани-Ужгород довжиною 240 км.

Сторони визнали виконаною передінвестиційну фазу проекту "Міжнародного консорціуму з управління та розвитку газотранспортної системи України". В межах передінвестиційної фази було підготовлено ТЕО інвестиційного проекту, в якому визначено варіант проходження траси нового газопроводу; узгоджено схему фінансування, що передбачає залучення власних та кредитних коштів під окремі корпоративні гарантії НАК "Нафтогаз України" та ВАТ "Газпром" у співвідношенні 50/50; ухвалено збільшення уставного фонду Консорціуму у 2004 році до 186,55 млн. грн.

Згідно рішення сторін, додатковий внесок грошовими коштами в уставний фонд ТОВ "Міжнародний консорціум з управління та розвитку газотранспортної системи України" буде рівним для НАК "Нафтогаз України" та ВАТ "Газпром" та становитиме по 90,575 млн. грн.

ВАТ "ВПП ВНІІПІТРАНСГАЗ" ТОВ "НДІгазекономіка" до 20 вересня 2004 року доручено доопрацювати ТЕО газопроводу Богородчани-Ужгород з виділенням етапів будівництва.

До 30 листопада 2004 року НАК "Нафтогаз України" та ВАТ "Газпром" укладуть Угоду про взаємодію сторін на інвестиційній фазі Консорціуму, яка визначатиме умови взаємовідносин сторін як партнерів та їх обов'язків із фінансування проекту.

Сторони домовилися про затвердження Положення, що передбачає організацію та проведення тендерів на закупку товарів, робіт та послуг для реалізації проекту Консорціуму.

Сторони домовилися до 15 жовтня 2004 року надати для узгодження зборам учасників ТОВ "Міжнародний консорціум з управління та розвитку газотранспортної системи України" проекти контрактів на транзит додаткових обсягів природного газу через територію України у 2005-2010 рр. згідно з Угодою між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації від 18 серпня 2004 року.

Відповідно до Угоди між Урядом Російської Федерації і Кабінетом міністрів України про стратегічну співпрацю в газовій галузі від 7 жовтня 2002 року, ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" підписали Угоду про створення на паритетних началах ТОВ "Міжнародний консорціум по управлінню і розвитку газотранспортної системи України". Статутний капітал підприємства становив $1 млн.
Про материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також