Украина и США совместно улучшать состояние промышленной безопасности на угольных шахтах

20.09.2004, 12:02

Правительства Украины и США подписали Заявление о намерениях о предоставлении технической помощи в улучшении состояния промышленной безопасности на угольных шахтах. (укр.)

В Державному комітеті України з нагляду за охороною праці була підписана Заява про наміри між Урядом України і Урядом США щодо надання технічної допомоги у поліпшенні стану промислової безпеки на вугільних шахтах.

Американську сторону представляли заступник надзвичайного та повноважного посла США в Україні Шила Гволні та фахівці Адміністрації з охорони праці США, українську - керівники Держнаглядохоронпраці, Мінпаливенерго, МЗС України.

Спільний американсько-український проект спрямований на удосконалення системи провітрювання вугільних шахт та дегазації вугільних пластів і передбачає тісну співпрацю виробничників і науковців обох країн.

Сучасна технологія забезпечення дегазації вугільних шахт у Сполучених Штатах дещо відмінна від тієї, що застосовується наразі в Україні. Тому вона прискіпливо досліджується фахівцями Держнаглядохоронпраці, Мінпаливенерго, вітчизняними проектними та навчальними закладами.

Спільний проект дегазації вугільних пластів передбачає поставку на шахти України новітнього обладнання з буріння свердловин та дегазації в шахті.

На думку сторін, його реалізація дозволить поліпшити стан промислової безпеки у вугільній промисловості, зменшити випадки аварійності і виробничого травматизму і, як наслідок, знизити соціальну напругу в шахтарських регіонах.

Від Уряду України Заяву про наміри підписав голова Держнаглядохоронпраці Сергій Сторчак, від Уряду США голова Адміністрації шахтної безпеки Сполучених Штатів Америки Дейв В. Лауріскі.

Довідка Держнаглядохоронпраці. Протягом останніх років між Україною та США встановилася позитивна тенденція співробітництва в галузі сприяння підвищення технічної безпеки українських шахтарів.

У рамках співробітництва, починаючи з 1999 року в порядку гуманітарної допомоги Міністерство праці США передало українським шахтарям мультигазоаналізатори для контролю газу метану в шахтах. За 2002-2003 роки на шахти України поставлено 31 установку з осланцювання гірничих виробок, які вже працюють на шахтах Донецької та Луганської областей. Виготовлено також і розподілено по шахтах 140 фільтрів для очистки води.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також