Украина и Сирия активизируют сотрудничество в нефтегазовой отрасли

07.09.2004, 17:35

6 сентября в Киеве прошли переговоры министра нефти Сирии Ибрагима Хаддама и председателя правления НАК "Нафтогаз Украины" Юрия Бойко. (укр.)

На переговорах було обговорено широке коло питань співробітництва України та Сирії в нафтогазовій сфері.

Візит керівництва нафтогазової галузі Сирії передбачав ознайомлення з виробничо-технологічним потенціалом України у галузі видобутку та транспортування вуглеводнів, машинобудуванні, інжинірингу та трубній промисловості.

У ході переговорів було обговорено питання можливої участі українських інжинірингових та будівельних організацій, а також підприємств машинобудівної та трубної галузей у спорудженні магістральних газопроводів на території Сирії, зокрема газопроводів Єгипет-Туреччина, Хомс-Баніяс, тощо.

Серед інших перспективних напрямків співпраці можна виділити створення спільних підприємств у галузі проектування, будівництва та обслуговування нафто- та газопроводів; підготовку кваліфікованого персоналу.

Сирія зацікавлена у використанні досвіду України з переведення автотранспорту зі споживання бензину та дизельного палива на скраплений газ та будівництва газозаправних станцій. Особливий інтерес викликає можлива участь українських підприємств і насамперед "Нафтогазу України" у будівництві Трансарабського нафтопроводу, який пройде через територію Сирії до Європи.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також