В Турции проходит планирующая конференция учений "Черноморское партнерство-2005"

12.01.2005, 11:45

Содержание, этапы и место проведение учений "Черноморское партнерство-2005" обсуждаются на главной планирующей конференции, которая проходит в Стамбуле. (укр.)

11 січня у турецькому місті Стамбул розпочала роботу головна плануюча конференція з підготовки навчання "Чорноморське партнерство-2005".

У роботі конференції беруть участь представники військових флотів країн Чорноморського регіону. Нашу державу на конференції представлено офіцером Командування Військово-Морських Сил ЗС України.

Як очікується, в ході конференції її учасники обговорять зміст, етапи та місце проведення майбутнього навчання, склад сил і засобів, порядок організації зв'язку, план розвитку обстановки і бойових розпоряджень на кожен епізод маневрів.

Темою "Чорноморського партнерства-2005" визначено проведення морської миротворчої операції, а метою - поліпшення стандартів взаємосумісності між військовими флотами країн Чорноморського регіону під час її проведення, а також продовження співпраці в рамках програми НАТО "Партнерство заради миру".

Організатором майбутніх маневрів, які щорічно проводяться в турецьких територіальних водах, є Військово-Морські Сили Туреччини, а керівництво "Чорноморським партнерством-2005" здійснюватимуть представники командування Північної морської зони ВМС Туреччини.

В ході активної фази навчання, яке заплановано провести у квітні поточного року, військові моряки Болгарії, Грузії, Румунії, Туреччини та України відпрацюють завдання зі спільного маневрування кораблів, передачі вантажів на ходу, ведення протиповітряної і протикорабельної оборони, проводки за тралами, пошуку і порятунку людини, що опинилася за бортом, пошуку і спостереження за підводним човном, контролю над судноплавством, надання гуманітарної допомоги, а також проведуть артилерійські стрільби по морським і повітряним цілям. До маневрів традиційно залучатимуться кораблі класів "фрегат", "корвет" і "тральщик"

У різні роки Військово-Морські Сили ЗС України на навчаннях "Чорноморське партнерство" представляли фрегат "Гетьман Сагайдачний", морський тральщик "Жовті Води" і корвет "Луцьк".

Робота головної плануючої конференції з підготовки навчання "Чорноморське партнерство-2005" триватиме до 14 січня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также