Анатолий Гриценко подверг критике работу Главной инспекции Министерства обороны Украины

13.10.2005, 15:26

Сегодня, 13 октября, в военном ведомстве Украины под председательством Анатолия Гриценко состоялось рабочее совещание с руководящим составом Министерства обороны и Генерального штаба Вооруженных Сил Украины, на которой было проанализировано состояние реализации предложений Главной инспекции МО Украины. (укр.)

Даючи оцінку діяльності інспекції, Анатолій Гриценко підкреслив, що "не вдалося максимально використати потенціал, який має цей серйозний орган". І хоча інспектори провели великий обсяг робіт по визначеним напрямкам, міністр оборони загальний результат оцінив як незадовільний.

- Спільний результат - це коли уся робота завершена технологічно: від вивчення стану справ та надання пропозицій, до звітування усіма учасниками про їх виконання і закінчення роботи, - наголосив Анатолій Гриценко.

За словами керівника Головної інспекції МО України Петра Шуляка, не всі керівники структурних підрозділів військового відомства та командири на місцях належним чином віднеслися до виконання доручень Міністра оборони, сформульованих за підсумками роботи військових інспекторів. Зокрема, піддано гострій критиці виконання заходів з питань подальшого використання (продажу) військових містечок, земельних ділянок, які вивільняються в ході реформування Збройних Сил України. Обсяг невиконання цих робіт становить майже 80%.

Серед тих, хто найменше доклав зусиль до реалізації пропозицій Головної інспекції МО України було названо Департамент будівництва та відчуження фондів Міністерства оборони України, командування Повітряних Сил, Командування Сил підтримки, Командування ВМС та Департамент охорони здоров'я.

Аналізуючи загальні підсумки виконання пропозицій військової інспекції, Петро Шуляк відмітив, що тільки 10% з них виконано повністю, 63% - із запізненням, а 27% - не виконано взагалі.

Зважаючи на такий стан справ, міністр оборони видав низку доручень щодо удосконалення роботи Головної інспекції МО України, механізму контролю за виконанням пропозицій та технологічних змін у підготовці документів з відповідними пропозиціями і дорученнями та процедури узгодження усіх проектів рішень з військовими інспекторами.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також