В Киеве прошла встреча министров обороны Украины и Канады

17.10.2005, 16:47

Министры обороны Украины и Канады обсудили состояние и перспективы дальнейшего сотрудничества между оборонными ведомствами двух стран. (укр.)

Сьогодні, 17 жовтня, в рамках триденного офіційного візиту у Міністерстві оборони України відбулася зустріч Міністра національної оборони Канади пана Вільяма Грема з Міністром оборони України Анатолієм Гриценком, а також переговори у складі військових делегацій двох країн.

Сторони обговорили стан та перспективи подальшої співпраці між оборонними відомствами двох країн.

Анатолій Гриценко подякував Вільяму Грему за постійну допомогу, яку надає канадська сторона у галузі підготовки фахівців українського оборонного відомства в рамках Програми сприяння освіті військових (МТАР - Military Training Assistance Program). Він відзначив, що починаючи з 1996 року в Канаді пройшли підготовку 371 український офіцер, 44 з яких займають відповідальні посади у Міністерстві оборони та Генеральному штабі ЗС України.

- Ми продовжуємо нашу активну співпрацю в оборонній галузі і як країни з великим потенціалом ми можемо розраховувати один на одного, - зазначив Анатолій Гриценко.

Керівник вітчизняного військового відомства виступив з ініціативою встановити побратимські стосунки між бригадами Збройних Сил України, які зараз комплектуються виключно військовослужбовцями за контрактом, та канадськими підрозділами. На думку Анатолія Гриценка, це допоможе українським військовим перейняти досвід своїх канадських колег, підвищити рівень мовної, фахової підготовки та налагодити взаємостосунки на рівні родин.

Пан Вільям Грем позитивно сприйняв таку пропозицію та дав доручення військовому аташе Канади в Україні вивчити можливість організації та проведення таких заходів.

Він також запевнив, що Канада і надалі надаватиме усіляку допомогу становленню та розвитку українського війська, хоча її власні збройні сили на сучасному етапі також проходять певний реформаторський шлях.

Члени військових делегацій України та Канади також обговорили стан співробітництва України з НАТО. Порушувалися питання щодо підтримки провідними державами світу України на шляху вступу до Північноатлантичного альянсу, ставлення українського суспільства до цього процесу та інші питання, що мали взаємний інтерес.

Наприкінці переговорів міністри оборони двох країн дійшли думки, що ця зустріч є ще одним додатковим кроком уперед до поглиблення взаєморозуміння між оборонними відомствами України та Канади.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також