Украина принимает участие в традиционной встрече командующих ВМС стран НАТО

04.10.2005, 11:49

Новые задания и вызовы для морских сил Североатлантического Альянса обсуждают командующие Военно-Морских Сил стран-членов и партнеров НАТО в ходе традиционной встречи, которая проходит в Афинах. (укр.)

У столиці Греції Афінах розпочалася традиційна зустріч командувачів Військово-Морських Сил країн-членів та партнерів НАТО. Нашу державу на заході представляє командувач Військово-Морських Сил ЗС України віце-адмірал Ігор Князь.

Учасники зустрічі, яка проходить під головуванням командувача Об'єднаними ВМС НАТО на Середземному морі віце-адмірала Роберто Чезаретті та командувача ВМС Греції віце-адмірала М. Цаварраса, обговорюють роль, нові завдання та виклики для морських сил Північноатлантичного альянсу. Зокрема, розглядаються питання поглиблення та зміцнення співробітництва задля забезпечення безпеки у Середземному морі.

Під час заходу командувачі військових флотів країн-партнерів НАТО - України, Грузії, Хорватії, Албанії - та країн Середземноморського діалогу - Алжиру, Тунісу, Мавританії, Єгипту та Йорданії - доведуть учасникам конференції перспективи приєднання своїх країн до морської антитерористичної операції НАТО на Середземному морі "Активні зусилля". Ця операція визнається як інструмент поширення досвіду та знань у побудові міжнародної системи захисту морського бізнесу та боротьби з тероризмом на морі.

В ході дискусій обговорюватимуться основні напрями зміцнення співпраці у боротьбі з тероризмом на Середземному морі та напрацьовуватимуться пропозиції щодо досягнення взаємодії в обміні інформацією щодо діяльності на морі у Середземноморсько-Чорноморському регіоні.

Також заплановано до обговорення шляхи вирішення існуючих проблем у ВМС країн, що планують приєднатися до участі у операції "Активні зусилля". Крім того, учасники зустрічі підіб'ють підсумки вже проведених операцій з контролю судноплавства у Перській затоці та на Середземному морі.

Делегація Військово-Морських Сил Туреччини доведе пропозиції стосовно можливого проведення у майбутньому на підтримку операції НАТО "Активні зусилля" спільної операції військових флотів чорноморських країн "Чорноморська гармонія". Представники Військово-Морських Сил США ознайомлять своїх колег із найсучаснішими технологіями збору, обробки та аналізу даних морської обстановки, що будуть запропоновані для використання у ВМС країн-партнерів.

Зустріч командувачів Військово-Морських Сил країн-членів та партнерів Альянсу триватиме до 5 жовтня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також