В Крыму проходят учения с боевыми стрельбами Сухопутных войск Украины

06.10.2005, 11:15

Впервые за последние 6 лет на полигоне "Чауда" в Крыму проводят тактические учения с боевыми стрельбами частей и подразделений противовоздушной обороны Сухопутных войск Вооруженных Сил Украины. (укр.)

В Криму, на полігоні "Чауда", вперше за останні 6 років проводяться тактичні навчання з бойовою стрільбою частин та підрозділів протиповітряної оборони Сухопутних військ ЗС України.

До навчань, які проводиться з метою визначення реального стану готовності частин протиповітряної оборони Сухопутних військ до виконання завдань за призначенням, залучаються зенітні ракетні батареї та групи бойового управління полків з трьох армійських корпусів - 6-го, 8-го та 13-го.

В ході тактичних навчань кожний підрозділ виконає по 4 завдання бойових навчальних стрільб. Зокрема, стрільби з гаубиці Д-30 по одиночній маневруючій аеродинамічній цілі, стрільби по вертольоту вогневої підтримки (по мішені типу кутовий відбивач на морський платформі), бойові пуски ракет ЗРК "Оса".

Переважна більшість частин та підрозділів вперше беруть участь в таких навчаннях з бойовими стрільбами та пусками.

Сьогоднi, 6 жовтня, за перебігом навчань та бойовими пусками ракет ЗРК "Оса" на полігоні "Чауда" спостерігатимуть Міністр оборони України Анатолій Гриценко та Командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Микола Петрук.

Автономний зенітний ракетний комплекс 9К33М3 "Оса" є мобільною вогневою одиницею, яка має високі маневрені можливості, достатню вогневу силу і завадостійкість, високу ймовірність враження повітряних цілей, літаючих в зоні враження комплексу в широкому інтервалі швидкостей.

Спосіб наведення зенітних керованих ракет - радіокомандне теленаведення. Зона поразки, наприклад, при швидкості літака 300мс: по висоті - від 25 до 5000 м, по дальності - від 1500 до 10300 м. Дальність виявлення повітряних цілей - 20-30 км. Дальність супроводження цілей - 20-25 км.

Час переведення комплексу з похідного положення в бойове - 4 хв.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також