В Севастополе проходит планирующая конференция учений "Си Бриз-2006"

07.10.2005, 11:16

В Севастополе проходит планирующая конференция двусторонних украинско-американских учений в духе программы НАТО "Партнерство во имя мира" "Си Бриз-2006". (укр.)

У Севастопольському військово-морському інституті ім. П. С. Нахімова розпочала свою роботу перша плануюча конференція двостороннього українсько-американського навчання в дусі програми НАТО "Партнерство заради миру" "Сі Бриз-2006".

- Це навчання збере усіх, кому небайдужі питання миру і стабільності у Чорноморському регіоні, - зазначив, відкриваючи роботу конференції, керівник навчання "Сі Бриз-2006" - заступник командувача Військово-Морських Сил ЗС України з бойової підготовки і військових навчальних закладів контр-адмірал Ілля Чалий. - Лейтмотивом майбутніх маневрів стане обмін досвідом у проведенні операції з підтримання миру.

У роботі конференції беруть участь робочі групи ВМС ЗС України, ВМС та корпусу морської піхоти та 6-го флоту США, Об'єднаних збройних сил НАТО на півдні Європи та Об'єднаних ВМС НАТО на Середземному морі, представники Азербайджану, Грузії, Македонії, Туреччини, та Російської Федерації.

"Сі Бриз-2006" заплановано провести влітку 2006 року в територіальних водах України та на військових полігонах в Криму. Головна мета навчання полягає у відпрацюванні за стандартами НАТО дій багатонаціональних сил в ході планування і проведення миротворчої або антитерористичної операції.

Взяти участь у маневрах запрошено представників з понад 40 країн-членів і партнерів НАТО.

Очікується, що з української сторони до навчання буде залучено великий десантний корабель "Костянтин Ольшанський", середній десантний корабель "Кіровоград", корвети "Луцьк" і "Вінниця", морський тральщик "Чернігів", рятувальний буксир "Кременець", роту морської піхоти, підрозділ окремої аеромобільної бригади, літаки та вертольоти Повітряних Сил ЗС України.

Робота першої плануючої конференції двостороннього українсько-американського навчання "Сі Бриз-2006" триватиме до 7 жовтня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також