В Украину из Ирака вернулись 59 миротворцев

01.12.2005, 11:32

В рамках завершающего этапа выведения украинского миротворческого контингента из Республики Ирак на Родину вернулись 69 украинских миротворцев. (укр.)

Сьогодні, 30 листопада, в рамках завершального етапу виведення українського миротворчого контингенту з Іраку в Україну повернулася перша група наших миротворців.

Близько 14.00 у Львові здійснив посадку літак Іл-76, який доставив на Батьківщину 69 військовослужбовців зі складу 81-ї тактичної групи ЗС України та національного елементу штабу Багатонаціональної дивізії "Центр-Південь".

Перед відльотом на Батьківщину командир 81-ї тактичної групи ЗС України генерал-майор Сергій Горошніков подякував миротворцям за службу та нагородив їх медалями Багатонаціональної дивізії "Центр-Південь" "Доблесть", а священик українського миротворчого контингенту отець Владимир Кошарко благословив наших військових на успішне повернення до дому.

Загалом в ході завершального етапу виведення українського миротворчого контингенту дев'ятьма рейсами літаків Іл-76 на Батьківщину повернуться 927 військовослужбовців та понад 170 одиниць військової техніки.

Довідка. Відповідно до рішення Президента України національний миротворчий контингент в Республіці Ірак буде виведений з території цієї країни до кінця цього року. Згідно з планом, який погоджений з усіма сторонами, виведення контингенту заплановано завершити до 30 грудня.

Відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України у березні цього року український миротворчий контингент було скорочено на 150 військовослужбовців. Ще 550 наших військових повернулися додому під час чергової ротації, яка відбулася у травні 2005 року.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також