Замминистры обороны Украины ответил на вопросы граждан

10.12.2005, 13:46

9 декабря в Кабинете Министров Украины состоялась прямая телефонная линия с заместителями министра обороны Украины, во время которой граждане получили ответы на волнующие их вопросы. (укр.)

9 грудня у Кабінеті Міністрів України відбулася пряма телефонна лінія за участю заступників міністра оборони України Володимира Паська та В'ячеслава Кредісова. Протягом двох годин громадяни, серед яких здебільшого були військові пенсіонери та члени їх сімей, зверталися із своїми нагальними проблемами до заступників міністра оборони України і отримували кваліфіковані консультації та роз'яснення.

Більшість запитань стосувалася фінансового та пенсійного забезпечення, розподілу та приватизації житла, порядку передачі територіальним громадам надлишкового майна Міністерства оборони України, тощо.

В залі, де проводилася пряма телефонна лінія, були присутні представники відповідних департаментів і управлінь Міноборони, у компетенції яких знаходилося те чи інше питання, і за дорученням заступників глави оборонного відомства вони брали до виконання звернення громадян, щоб допомогти людям у вирішенні їх важливих проблем.

Так, капітана 2-го рангу запасу Андрія Козлова з Севастополя хвилювало питання, чому досі не виплачуються грошові компенсації за речове майно та продовольчі пайки офіцерам, звільненим у запас або відставку, та не здійснюється індексація пенсій. Він також навів факти порушень у забезпеченні житлом у Севастопольському гарнізоні та зажадав від керівників Міноборони направити компетентну комісію для перевірки цих фактів на місці.

Заступник міністра оборони України В'ячеслав Кредісов пояснив, що військове відомство заборгувало колишнім військовикам майже один мільярд гривень на виплату відповідних компенсацій, і борг цей накопичувався протягом кількох років у зв'язку із відсутністю коштів у держбюджеті. Але після Нового року ситуація має нарешті змінитися на краще завдяки виділенню бюджетних коштів на ці цілі. Що ж до порушення принципу соціальної справедливості у розподілі житла відповідними посадовими особами Севастопольського гарнізону, то Володимир Пасько пообіцяв особисто розібратися у цій проблемі та вжити відповідних заходів.

До речі, скарги на порушення розподілу житла на місцях також висловили військові пенсіонери з міст Полтава та Ялта Микола Воронов та Олена Мартиросян, дружина офіцера Ніна Омельченко з міста Кам'янка Бузька Львівської області та інші.

Відповідаючи на їх звернення, В'ячеслав Кредісов запевнив, що кожний такий факт буде розслідуваний представниками Міноборони і винні у зловживаннях будуть покарані. В'ячеслав Анатолійович зазначив, що більше 1600 черговиків на отримання житла у цьому році були виключені зі списків претендентів на отримання житла через допущені з їх боку різноманітні порушення та зловживання.

Під час прямої телефонної лінії громадяни із різних куточків України, крім традиційних фінансових та житлових проблем, цікавились інколи самими несподіваними речами. Наприклад, член Спілки офіцерів України з Рівненщини майор Віктор Грицюта поцікавився, чи не можна безплатно передати у користування Острозькій райдержадміністрації пожежне депо та спеціальну техніку військової нафтобази, яка розміщувалася у райцентрі, а тепер скорочується. На це запитання він отримав вичерпну відповідь заступника Міністра оборони і подякував за роз'яснення.

Заступники міністр оборони України під час прямої телефонної лінії поспілкувались майже із двадцятьма громадянами та взяли під особистий контроль вирішення більшості порушених питань.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також