Разработаны изменения к закону "О налоге на доход физических лиц"

16.03.2005, 12:00

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам финансов и банковской деятельности рекомендует парламенту принять за основу проект закона о внесении изменений в Закон Украины "О налоге на доход физических лиц". (укр.)

На думку автора законопроекту, народного депутата В. Горбачова, проект усуне нерівності в системі оподаткування та анулює податкову дискримінацію, призведе до конституційної рівності всіх суб'єктів оподаткування в Україні, вдосконалить систему оподаткування щодо самозайнятих осіб, позбавлених права на зменшення оподатковуваного доходу на суму витрат.

Зокрема, проектом пропонується:

- викласти у новій редакції термін "загальний оподатковуваний дохід", який є "... будь-який дохід, який підлягає оподаткуванню згідно з цим законом, нарахований (виплачений) на користь платника податку протягом звітного податкового періоду за винятком документально підтверджених витрат, безпосередньо пов'язаних з одержанням ним цього доходу";

- доповнити визначення терміну "незалежна професійна діяльність" новим абзацом такого змісту: "особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, мають право обирати спеціальну (спрощену) систему оподаткування";

- виключити із тексту Закону України "Про податок з доходів фізичних осіб" норми, які визначають податковими агентами нотаріусів при нарахуванні доходів від операцій з продажу об'єктів нерухомого майна.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также