Разработан законопроект, обеспечивающий принципы Европейских тюремных правил

22.03.2005, 11:23

Комитет Верховный Рады Украины по вопросам Европейской интеграции рекомендует парламенту принять за основу с последующей доработкой проект закона о внесении изменений в Уголовно-исполнительный кодекс Украины. (укр.)

Цей проект закону внесений народними депутатами В. Онопенком, О. Пеклушенком.

Один з авторів законопроекту, народний депутат О. Пеклушенко, наголосив на тому, що розроблений проект має законодавчо забезпечити основні принципи Європейських в'язничних правил. А саме: зведення до мінімуму різниці між умовами життя в колонії і на свободі - підтримання здоров'я засуджених та почуття їх особистої гідності.

За словами автора, цієї мети можна досягти лише тоді, коли виявлення ознак тортур, а також ознак злочинів та інших правопорушень, що завдали засудженим значної шкоди здоров'ю, буде здійснюватися не медичними закладами, які підпорядковані пенітенціарній службі чи правоохоронним органам, а установами системи Міністерства охорони здоров'я України шляхом незалежних медичних обстежень.

Члени Комітету зазначили, що внесення змін і доповнень до ст. 151 Кримінально-виконавчого кодексу України дасть можливість законодавчо закріпити порядок помилування осіб, засуджених до довічного позбавлення волі.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также