Готов ко второму чтению законопроект о внесении изменений в закон "О приватизации государственного имущества"

21.03.2005, 11:14

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политике, управлению народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендовал парламенту принять во втором чтении и в целом проект закона о внесении изменений в Закон Украины "О приватизации государственного имущества". (укр.)

Законопроект розроблений з метою мінімізації конфліктних ситуацій, що виникають між адміністрацією та трудовими колективами підприємств в процесі їх приватизації та корпоратизації.

Законопроектом передбачається ліквідувати пільги, надані діючим Законом України "Про приватизацію державного майна" адміністративному апарату підприємств (керівникам, їх заступникам, головним спеціалістам, керівникам структурних підрозділів та диспетчерам підприємств енергетики) стосовно додаткового придбання акцій відкритих акціонерних товариств, що створюються в процесі приватизації та корпоратизації цих підприємств на загальну суму 5 відсотків статутного фонду товариства за спеціальною ціною (ціна однієї акції встановлюється на рівні половини номінальної вартості акції).

Пропонується вилучити з тексту статті 25 чинного Закону України "Про приватизацію державного майна" частини четверту та п'яту, які регламентують порядок надання пільг адміністративному апарату державних підприємств, що приватизуються.

На думку авторів законопроекту, його прийняття допоможе усунути численні зловживання з боку адміністрації державних підприємств, що приватизуються та забезпечить більшу гласність і прозорість приватизаційних процесів в Україні.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также