Разработан законопроект об освобождении от уплаты таможенных пошлин на банковские металлы

25.03.2005, 11:28

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам финансов и банковской деятельности рекомендует парламенту принять за основу проект закона о внесении изменений в ст. 19 Закона Украины "О Едином таможенном тарифе" (относительно освобождения от уплаты таможенных пошлин банковских металлов). (укр.)

Законопроект спрямований на запровадження норми, згідно з якою банківські метали, як і інші валютні цінності, будуть звільнені від сплати ввізного мита. Його основна мета - не допустити знищення ринку банківських металів в Україні.

Законопроектом пропонується викласти в новій редакції пункт "в" статті 19 Закону України "Про Єдиний митний тариф" і, тим самим, однозначно на законодавчому рівні вирішити питання щодо звільнення від сплати мита банківських металів.

На думку автора законопроекту, народного депутата України Л.Черновецького, прийняття цього законопроекту сприятиме розвитку ринку банківських металів, подальшому зростанню темпів накопичення НБУ золотовалютних резервів, зміцненню та розвитку банківської системи держави.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также