Готов ко второму чтению законопроект о внесении изменений в закон "Об отпусках"

24.03.2005, 11:45

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам социальной политики и труда рекомендует парламенту принять во втором чтении и в целом проект закона о внесении изменений в Закон Украины "Об отпусках" (относительно дополнительного отпуска родителям). (укр.)

Законопроект спрямований на створення сприятливих умов для вступу дітей віком до 18 років до навчальних закладів, розташованих в іншій місцевості.

Члени Комітету наголошували на тому, що прийняття даного проекту закону необхідне для створення сприятливих умов для вступу дітей віком до 18 років до навчальних закладів, розташованих в іншій місцевості. Оскільки мова йде про дітей, яким не виповнилося ще 18 років, то супровід батьків при вступі до навчальних закладів є бажаним, а в окремих випадках просто необхідним, у тому числі для безпеки перебування дітей в іншій місцевості.

Проект передбачає наступне:

- надання працівникам, в яких діти у віці до 18 років вступають до навчальних закладів, розташованих в іншій місцевості, за їх бажанням щорічної відпустки або її частини (не менш як 12 робочих днів) для супроводження дитини. При наявності двох або більше дітей відповідного віку відпустка для супроводження дитини надається один раз для кожної дитини;

- надання працівникам, в яких діти у віці до 18 років вступають до навчальних закладів, розташованих в іншій місцевості, відпустки без збереження заробітної плати тривалістю 12 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду до місцезнаходження навчального закладу та назад.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также