Готов ко второму чтению законопроект о внесении изменений в закон "О передаче объектов права государственной и коммунальной собс

18.03.2005, 11:43

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендует парламенту принять во втором чтении и в целом проект закона о внесении изменений в Закон Украины "О передаче объектов права государственной и коммунальной собственности". (укр.)

Законопроектом пропонується дозволити безоплатну передачу з державної у комунальну власність підприємств теплопостачання (теплоцентралі), які виробляють теплову енергію для споживачів житлово-комунальної сфери, бюджетних установ та організацій.

Учасники засідання Комітету звернули увагу на той факт, що, отримавши безоплатно у власність підприємства теплопостачання, органи самоврядування зможуть самостійно розпорядиться цим майном, в тому числі і шляхом його приватизації. Тому, безоплатна передача цих підприємств має проводитись за умови надання відповідними органами місцевого самоврядування зобов'язання не відчужувати це майно у приватну власність протягом, наприклад, п'яти років.

На думку членів Комітету, прийняття законопроекту дасть можливість проводити єдину технічну політику по забезпеченню тепловою енергією споживачів міста та реорганізацію систем теплопостачання, здійснювати оптимізацію їх схем шляхом перерозподілу навантажень та виведенням з експлуатації менш потужних котелень. Крім того, усунення розмежування підпорядкованості підприємств дозволить здійснювати оперативне управління, та проводити єдину тарифну політику.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также