Разработаны изменения к закону "О железнодорожном транспорте"

04.03.2005, 11:27

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам промышленной политики и предпринимательства рекомендует парламенту принять за основу в первом чтении проект закона о внесении изменений в Закон Украины "О железнодорожном транспорте" (об уточнениях общих положений и тарифов). (укр.)

Цей законопроект спрямований на зміну низки понять діючого закону - преамбули, термінології, визначення залізничного транспорту як складової єдиної транспортної системи країни, а також зміну порядку затвердження тарифів на перевезення залізничним транспортом.

Автор законопроекту, народний депутат М. Кравченко зазначив, що прийняття закону призведе до поетапного приведення транспортного законодавства у відповідність до ринкових умов функціонування економіки, що регламентує взаємовідносини безпосередньо залізничного транспорту з користувачами його послуг всіх форм власності.

Автор наголосив, що прийняття закону також дасть можливість стабілізувати тарифи на залізничні перевезення, що в свою чергу буде сприяти товаровиробнику обґрунтовано планувати свою наступну діяльність при підготовці та підписанні контрактів з замовниками, організацію виробництва і його фінансове забезпечення, а також стабілізувати цінову ситуацію в Україні, упередити можливий розрив економічних зв'язків, що склалися між суб'єктами господарювання.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также