В КИЕВЕ СОСТОЯЛАСЬ ВСТРЕЧА ПРЕДСТАВИТЕЛЕЙ ГОСУДАРСТВ-УЧАСТНИЦ БЛЕКСИФОР

01.04.2005, 12:30

31 марта в Киеве под председательством заместителя министра иностранных дел Украины Игоря Долгова состоялась Вторая политическая встреча специальных представителей государств-участниц Соглашения о создании Черноморской группы военно-морского сотрудничества (БЛЕКСИФОР), сторонами которой являются Украина, Болгария, Грузия Российская Федерация, Румыния и Турция. (укр.)

Делегації сторін були представлені на рівні заступників міністрів закордонних справ. Політичні консультації у такому форматі пройшли в Україні вперше з часу укладення у квітні 2001 року Угоди про створення БЛЕКСІФОР.

Зустріч мала на меті підведення підсумків діяльності спеціальної групи експертів держав-учасниць БЛЕКСІФОР з визначення принципів і модальностей залучення сил і засобів з'єднання для попередження загрози тероризму, запобігання розповсюдженню зброї масового знищення, пов'язаних з нею матеріалів та засобів доставки.

У ході переговорів сторони остаточно погодили та схвалили два концептуальні документи, що окреслюють подальші кроки у процесі адаптації БЛЕКСІФОР до сучасних безпекових реалій, а саме: "Про принципи і модальності виконання з'єднанням нових завдань у галузі безпеки" та додатку до нього - "Оцінка ризиків у Чорноморському регіоні", а також прийняли спільне комюніке за результатами політичних консультацій.

Досягнуті під час київської зустрічі домовленості стали логічним завершенням початкового етапу трансформації БЛЕКСІФОР у напрямку підвищення її оперативних можливостей у протидії асиметричним ризикам і загрозам безпеці Чорноморського регіону.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также