Визит начальника Генерального штаба Вооруженных Сил Украины в Германию

21.04.2005, 11:44

Вопросы углубления военного сотрудничества, североатлантических перспектив Украины и проведения военной реформы будут в центре внимания визита начальника Генерального штаба Вооруженных Сил Украины в Германию. (укр.)

20 квітня українська військова делегація на чолі з начальником Генерального штабу Збройних Сил України генерал-полковником Сергієм Кириченком відбулва з триденним візитом до Федеративної Республіки Німеччина.

Метою візиту є поглиблення двостороннього військового співробітництва між Збройними Силами України та Бундесверу, обмін досвідом з проведення військової реформи, обговорення питань відносин Україна-НАТО та миротворчої діяльності.

Планується, що перебуваючи у ФРН, начальник Генерального штабу ЗС України візьме участь у семінарі "Збройні сили у демократичному суспільстві", який проходить цими днями у Берліні, де виступить з доповіддю щодо сучасного стану та перспектив реформування Збройних Сил України.

Також програмою візиту передбачені зустрічі генерал-полковника Сергія Кириченка з депутатом Німецького Бундестагу - головою Комітету з питань оборони Р. Роббе, з Надзвичайним і Повноважним Послом Україні у ФРН В. Фареніком, ознайомлення зі структурою та завданнями Оперативного командування Бундесверу, переговори віч-на-віч з Генеральним інспектором Бундесверу генералом В. Шнайдерханом.

22 квітня українська військова делегація повернеться до Києва.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также