Украинские военнослужащие 7-й омбр осуществили в Ираке около 800 конвоев

16.04.2005, 13:24

Во время выполнения заданий по поддержанию мира и стабильности в Республике Ирак военнослужащими 7-й омбр было осуществлено около 800 конвоев и 4500 патрулирований, во время которых украинские военные проехали иракскими дорогами более 2 миллионов километров. (укр.)

7-а окрема механізована бригада (омбр) ЗС України розпочала виконання завдань за призначенням в Республіці Ірак 22 вересня 2004 року.

До складу бригади увійшло два окремі механізовані батальйони та підрозділи управління бригади загальною чисельністю 1399 чоловік особового складу та 368 одиниць техніки. Структурно до складу бригади також входить інженерно-саперний загін Збройних Сил Республіки Казахстан чисельністю 28 осіб.

Основним завданням 7-ї омбр було підтримання миру та стабільності в провінції Васіт. Зокрема, за час миротворчої діяльності українськими військовослужбовцями було здійснено близько 800 конвоїв та 4500 патрулювань. Середній наїзд водіїв склав близько 10000 км, а загальний моторесурс техніки 7-ї омбр сягнув більше 2 мільйонів кілометрів.

В ході виконання завдань з підтримання миру та стабільності в зоні відповідальності українськими миротворцями за підозрою у причетності до терористичної діяльності затримано та передано до місцевих силових структур 47 осіб. Вилучено велику кількість стрілецької зброї та боєприпасів.

Силами українських та казахстанських саперів проведено очищення від вибухонебезпечних предметів території трьох артилерійських складів колишньої саддамівської армії. Загалом вилучено та знищено понад 80 тисяч боєприпасів, серед яких авіаційні бомби, артилерійські та реактивні снаряди, мінометні та протипіхотні міни, гранати тощо.

Відділом підтримки урядових структур 7-ї омбр було реалізовано близько сотні проектів з відновлення соціальної та матеріальної інфраструктури провінції Васіт на загальну суму $3712382. Зокрема, ці роботи стосувалися будівництва та ремонту шкіл та дитячих садків, закупівлі обладнання для них, відновлення лікувальних закладів, цивільних будівель та культурних пам'яток іракського народу, будівництва систем каналізації та водопостачання, закупівлі обладнання для органів влади та засобів масової інформації. В рамках гуманітарної допомоги проводились акції з надання продуктів харчування та питної води найбіднішим верствам населення, підтримки руху паломників до мусульманських святинь під час великих релігійних свят.

Значну допомогу місцевому населенню надали українські військові лікарі. За шість місяців перебування в Іраку загальна кількість хворих, пролікованих у медичній роті 7-ї омбр склала більше ніж 5500 осіб.

Завдяки зусиллям українських інструкторів було повністю укомплектовано та проведено навчання 1-го та 2-го піхотних батальйонів 27-ї піхотної бригади іракської армії. Загальна ж чисельність іракських військовослужбовців, що пройшли загальну та спеціальну підготовку під керівництвом українських інструкторів, сягає 1.000 осіб.

За час виконання завдань 9 військовослужбовців 7-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України в Республіці Ірак загинуло, 6 отримали поранення.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также