В Москве состоялась встреча министров обороны Украины и России

27.04.2005, 11:38

Министр обороны Украины Анатолий Гриценко считает, что Украина честно выполняет свои обязательства, и российский флот будет базироваться на ее территории до 2017 года. (укр.)

26 квітня у Москві міністр оборони України Анатолій Гриценко, перебуваючи з офіційним візитом у Російській Федерації, провів зустріч зі своїм колегою Сергієм Івановим.

Як зазначив Анатолій Гриценко, під час зустрічей та переговорів сторони зафіксували взаємний інтерес у багатьох сферах співробітництва, а також визначили ряд проблем, які заважають йому плідно розвиватися.

- Ми прекрасно розуміємо, що ці проблеми створені не нами. Але відповідальність за їх подолання сьогодні покладена на нас, - зазначив міністр оборони України. - Ми будемо активно шукати шляхи вирішення цих суперечностей і вже домовилися, що не плануватимемо великої кількості спільних заходів та проектів, які не матимуть ефективної практичної реалізації. Ми будемо визначати напрями, де нам корисно, цікаво і плідно співпрацювати з отриманням позитивного результату.

Анатолій Гриценко поінформував, що з російською стороною знайдена спільна зацікавленість у вирішенні питань, пов'язаних із використанням української складової системи попередження ракетного нападу, зміцнення безпеки на Чорному та Середземному морях.

- Нам є чим поділитися один з одним у набутому досвіді з переходу на систему комплектування збройних сил військовослужбовцями за контрактом, реформуванні системи тилового, технічного забезпечення із залученням цивільних постачальників, - зазначив міністр оборони України. - Ми також зацікавлені у реалізації проекту щодо літака АН-70 і максимально швидкому переводі його до етапу льотних випробувань.

Торкаючись теми знаходження російських моряків у Криму, Анатолій Гриценко підкреслив, що Україна зацікавлена у тому, щоб перебування Чорноморського флоту РФ на українській території ґрунтувалося на тих базових документах, які були підписані. І зараз увага зосереджена на розробці нових документів, які дозволять закрити ті прогалини, що створюють проблеми.

- Україна чесно виконуватиме свої зобов'язання, і російський флот буде базуватися на її території до 2017 року. Я хочу абсолютно виключити будь-які спекуляції щодо порушення питання про дострокове виведення Чорноморського флоту, - наголосив міністр оборони України. - Ми зацікавлені у тому, щоб це було чесне дотримання обома сторонами тих домовленостей, яких ми досягли.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также