Украинский корабль "Славутич" принимает участие в "Blackseafor"

06.04.2005, 14:07

В турецком порту Эрегли началась вторая фаза четвертой активации Общей черноморской группы военно-морского сотрудничества "Blackseafor". (укр.)

Під час проведення другої фази кораблі "Blackseafor" відвідають з триденними візитами порти країн-учасниць цього багатонаціонального військово-морського з'єднання: Варну (Болгарія) і Констанцу (Румунія).

В ході другої фази, яка триватиме до 28 квітня, заплановано проведення навчання за темою "Надання допомоги підводному човну, що зазнав лиха", а також участь кораблів у навчанні військово-морських сил чорноморських країн "Чорноморське партнерство - 2005".

Військово-Морські Сили ЗС України представлено кораблем управління "Славутич". Українські військові моряки у складі з'єднання "Blackseafor" нестимуть бойове чергування з охорони в пунктах базування, відпрацьовуватимуть завдання з контролю за судноплавством, затримання "суден-порушників" та висадження оглядових груп, а також візьмуть участь у пошуково-рятувальній операції з надання допомоги аварійному підводному човну.

Відповідно до укладеної 2 квітня 2001 року у Стамбулі Угоди про створення Спільної чорноморської військово-морської групи, основними завданнями "Blackseafor" є проведення операцій з пошуку та рятування, гуманітарних, протимінних операцій, операцій щодо захисту навколишнього середовища, візити доброї волі та інші завдання за згоди держав-учасниць (Болгарія, Грузія, Росія, Туреччина та Україна).

Командувач "Blackseafor" призначається на один рік. Посада переходить за принципами ротації від однієї країни до іншої в алфавітному порядку.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также