В Германии проходит ежегодная украинско-американская "Конференция полковников"

07.04.2005, 12:32

В мероприятии принимают участие старшие офицеры Министерства обороны и Генерального штаба Вооруженных Сил Украины, командования видов ВС Украины и представители Командования ВС США в Европе. (укр.)

Мета проведення конференції, яка триватиме до 8 квітня, полягає в оптимізації планів двостороннього військового співробітництва між оборонними відомствами України та США на 2005-2006 роки, а також визначенні основних заходів і перспектив співпраці. Зокрема, в ході конференції українські та американські військові обговорять деталі проведення майбутніх міжнародних навчань "Сорбет Ройал-2005" та "Щит миру-2005", що відбудуться влітку поточного року.

Слід відзначити, що під час планування спільних заходів, пріоритет надаватиметься саме тим, реалізація яких забезпечить ефективне виконання завдань і цілей воєнної реформи в Україні, досягнення найвищого рівня взаємної сумісності між збройними силами обох держав.

"Конференція полковників" отримала таку назву за ініціативою американської сторони, тому що у ній беруть участь старші офіцери.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также