Анатолий Грищенко встретился со своим американским коллегой

08.04.2005, 11:22

Министр обороны Украины Анатолий Грищенко, находясь в составе украинской государственной делегации с визитом в США, провел рабочую встречу с министром обороны этой страны Дональдом Рамсфельдом. (укр.)

В ході зустрічі керівники оборонних відомств України та США обговорили низку важливих питань розвитку двостороннього військового співробітництва. Зокрема, визначили напрями та пріоритети співпраці у поточному та наступному роках, а також стан взаємодії в рамках виконання завдань у складі Багатонаціональних сил з підтримання миру та стабільності в Республіці Ірак.

Під час зустрічі сторони також обговорили перспективи розвитку Збройних Сил України, їх поступовий перехід на комплектування військовослужбовцями за контрактом, напрями співробітництва в дусі розвитку взаємовідносин з країнами-членами НАТО.

В процесі переговорів пан Дональд Рамсфельд запевнив Анатолія Гриценка у готовності американської сторони підтримувати пріоритетні напрями співпраці, визначені українським військовим відомством. Зокрема, було досягнуто домовленостей, що протягом найближчих двох тижнів створеними у військових відомствах двох країн робочими групами буде проведено уточнення планів двостороннього співробітництва на 2005-2006 роки. Крім того, орієнтовно у червні поточного року, до Києва прибуде експертна група фахівців збройних сил США для остаточного узгодження та корегування роботи у галузі двостороннього військового співробітництва.

За підсумками переговорів Анатолій Гриценко зазначив, що між українськими та американськими військовими буде підтримуватися дух стратегічного партнерства та атмосфера плідної співпраці.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также