В Турции проходят совместные учения кораблей "Blackseafor" и "Черноморского партнерства-2005"

09.04.2005, 13:21

Задание по проведению противолодочной обороны и тактического маневрирования отрабатывают участники совместных учений кораблей "Blackseafor" и кораблей-участников маневров "Черноморское партнерство-2005". (укр.)

У територіальних водах Туреччини розпочалося спільне навчання кораблів Спільної чорноморської групи військово-морського співробітництва "Blackseafor" та кораблів-учасників маневрів "Чорноморське партнерство-2005". До спільного навчання також залучено рятувальні судна і підводний човен турецького військового флоту.

Протягом трьох днів, до 9 квітня, екіпажі кораблів відпрацюють завдання з протичовнової оборони, тактичного маневрування, контролю за судноплавством, перехоплення й огляду судна-порушника, порятунку людини, що опинилася за бортом, а також проведуть тренування із зв'язку.

Напередодні, з проведення передпохідної конференції, яка пройшла у турецькому порту Ереглі, було розпочато другу фазу четвертої активації "Blackseafor". Крім того, командування кораблів "Blackseafor" на чолі з командиром з'єднання капітаном 1 рангу Геннадієм Хайдаровим здійснило протокольний візит командувачу військово-морською зоною ВМС Туреччини і місцевій владі.

Військово-Морські Сили Збройних Сил України у другій фазі четвертої активації "Blackseafor" представлено кораблем управління "Славутич", а на навчаннях "Чорноморське партнерство-2005" - двома спостерігачами. Також у навчанні беруть участь рятувальний буксир "Кременець" та група водолазів-рятувальників. Наші військові моряки беруть активну участь як у плануванні всіх епізодів навчання, так і в проведенні операцій багатонаціональних сил у море.

Довідка. Відповідно до укладеної 2 квітня 2001 року у Стамбулі Угоди про створення Спільної чорноморської військово-морської групи, основними завданнями "Blackseafor" є проведення операцій з пошуку та рятування, гуманітарних, протимінних операцій, операцій щодо захисту навколишнього середовища, візити доброї волі та інші завдання за згоди держав-учасниць (Болгарія, Грузія, Росія, Туреччина та Україна).

Командувач "Blackseafor" призначається на один рік. Посада переходить за принципами ротації від однієї країни до іншої в алфавітному порядку.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также