УКРАИНА ПРИНИМАЕТ УЧАСТИЕ В УЧЕНИЯХ "СОВМЕСТНЫЕ УСИЛИЯ-2005"

14.05.2005, 12:49

В ходе учений "Совместные усилия-2005", которые проходят в Германии, военные связисты почти из 40 стран-членов и партнеров НАТО воссоздают систему связи многонациональных сил для обеспечения и проведения миротворческих и гуманитарных операций. (укр.)

У Федеративній Республіці Німеччина на військовому полігоні Бундесверу "Ауленбах", що поблизу містечка Баумхолдер, триває багатонаціональне навчання військ зв'язку "Спільні зусилля-2005" ("Combined Еndeavor-2005").

У маневрах, що проходять в дусі програми НАТО "Партнерство заради миру", беруть участь військовослужбовці з понад 40 країн-членів та партнерів Північноатлантичного альянсу.

"Спільне зусилля-2005" - традиційне щорічне навчання, в якому Україна бере участь, починаючи з 1997 року. На цьогорічних маневрах Збройні Сили України представлено 23 офіцерами-зв'язківцями з провідних наукових, науково-освітніх та бойових установ військ зв'язку. Основна мета участі наших військових у навчанні полягає у підвищенні взаємосумісності органів управління, систем зв'язку та інформатизації ЗС України із аналогічними системами об'єднаних збройних сил НАТО під час виконання спільних завдань в ході військових навчань та миротворчих операцій.

Загалом, планом проведення навчання передбачається, що військові зв'язківці різних країн побудують багатонаціональну мережу зв'язку, яка майже реально відтворить систему зв'язку багатонаціональних сил для забезпечення і проведення миротворчих, гуманітарних та пошуково-рятувальних операцій.

Необхідно зазначити, що цього року українським військовим доручено відігравати ключову роль у маневрах. Наші фахівці створюють високошвидкісну інтегровану мережу навчання та є з'єднувальним ланцюгом регіональної групи.

Багатонаціональне навчання військ зв'язку "Спільні зусилля-2005" триватиме до 28 травня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також