Украинские военные связисты принимают участие в учениях в Германии

24.05.2005, 11:11

В ходе учений "Совместные усилия-2005", которые проходят в Германии, украинские военные связисты обеспечили развертывание на устойчивое функционирование транзитно-узловой станции в опорной интегрированной телекоммуникационной сети. (укр.)

На військовому полігоні Бундесверу "Ауленбах", що поблизу німецького містечка Баумхолдер, триває багатонаціональне навчання військ зв'язку "Спільні зусилля-2005" ("Combined Еndeavor-2005").

У маневрах, що проходять в дусі програми НАТО "Партнерство заради миру", беруть участь військовослужбовці з понад 40 країн-членів та партнерів Північноатлантичного Альянсу. Збройні Сили України представлено на навчанні 23 офіцерами-зв'язківцями з провідних наукових, науково-освітніх установ та бойових підрозділів військ зв'язку.

Планом проведення навчання передбачається, що військові зв'язківці різних країн побудують багатонаціональну мережу зв'язку, яка майже реально відтворить систему зв'язку багатонаціональних сил для забезпечення і проведення миротворчих, гуманітарних та пошуково-рятувальних операцій.

В ході навчання українські військові фахівці-зв'язківці успішно виконали своє завдання і забезпечили розгортання та стійке функціонування транзитно-вузлової станції у опорній інтегрованій телекомунікаційній мережі. Зараз вони відпрацьовують завдання з передавання даних, голосу та відео.

1 На сьогодні "Спільні зусилля-2005" перейшли у другу фазу - тестування на предмет взаємосумісності телекомунікаційного обладнання країн-членів та партнерів НАТО щодо забезпечення сумісних дій миротворчих підрозділів.

Багатонаціональне навчання військ зв'язку "Спільні зусилля-2005" триватиме до 28 травня.

"Спільні зусилля-2005" - традиційне щорічне навчання, в якому Україна бере участь, починаючи з 1997 року. Основна мета участі наших військових у навчанні полягає у підвищенні взаємосумісності органів управління, систем зв'язку та інформатизації ЗС України із аналогічними системами об'єднаних збройних сил НАТО під час виконання спільних завдань в ході військових навчань та миротворчих операцій.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також