В Украине завершилась призывная компания "Весна -2005"

31.05.2005, 12:00

В Украине завершилась призывная компания "Весна -2005", в ходе которой в ряды Вооруженных Сил и других военных формирований было призвано на срочную службу 31235 человек. (укр.)

З них до лав Збройних Сил - 23000 юнаків, у Внутрішні війська МВС України - 4500, до Державної прикордонної служби України - 2500, до Державної спеціальної служби транспорту - 850 та до Служби безпеки України - 385 чоловік.

Призовна кампанія "Весна-2005" відрізнялася від попередніх тим, що проходила зі збільшенням обсягів призову. Зокрема, до лав Збройних Сил України було направлено на 3559 чоловік більше ніж минулорічного осіннього призову.

Таке збільшення обумовлено реалізацією першочергових заходів, спрямованих на недопущення зниження рівня укомплектованості військ особовим складом та підтримання їх боєздатності в умовах переходу вітчизняного війська до 12 місячного терміну строкової військової служби (18 місяців у частинах і з'єднаннях Військово-Морських Сил та 9 місяців для осіб, які мають вищу освіту) та зменшенням терміну переходу до комплектування військових частин і підрозділів військовослужбовцями, які проходять військову службу за контрактом.

Тобто збільшення обсягів призову пов'язано з тим, що у зв'язку із зменшенням термінів проходження громадянами строкової військової служби, восени цього року звільненню з лав Збройних Сил України підлягатиме одразу воїни двох призовів і, як наслідок, для підтримання належної укомплектованості військ необхідно буде призвати на військову службу значно більше молодого поповнення ніж у попередні роки.

Забезпечували весняну призовну кампанію 24 обласні, Київська міська, Кримська Республіканська, а також 492 районних призовних комісій.

Із загальної кількості призовників, які поповнили лави Збройних Сил цієї весни, біля 30% новобранців буде направлено до навчальних центрів для підготовки молодших спеціалістів, а решта - безпосередньо у військові частини. При цьому пріоритет віддається укомплектуванню з'єднань і військових частин, що входять до складу Об'єднаних сил швидкого реагування.

Як повідомив начальник відділення призову Північного оперативного командування полковник Олександра Марцинкевич, на відміну від минулої осені, коли деякі обласні військкомати з великими труднощами набрали необхідну кількість призовників, цієї весни все пройшло без зривів.

- Значно поменшало "відказників". Можливо на хлопців вплинуло те, що було зменшено строк проходження строкової служби з 18 до 12 місяців, - зазначив полковник Олександр Марцинкевич.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також