Севастополь посетят немецкие военные корабли

05.05.2005, 11:02

В рамках дружественного визита отряда кораблей Военно-Морских Сил ФРГ в Севастополь немецкие моряки доставят для Центрального военно-морского госпиталя ВМС Украины и севастопольского детского дома "Солнышко" гуманитарный груз. (укр.)

4-7 травня порт Севастополь с дружнім візитом відвідає загін кораблів Військово-Морських Сил Федеративної Республіки Німеччина у складі фрегатів "Заксен", "Кельн" и танкера "Шпессарт".

Під час перебування у Севастополі командири німецьких кораблів на чолі з капітаном 2 рангу Міхаелем Дірксом здійснять протокольний візит до Командувача Військово-Морських Сил ЗС України віце-адмірала Ігоря Князя та голови Севастопольської міської державної адміністрації Сергія Іванова.

Програмою візиту також передбачається відвідування німецькими моряками меморіалу загиблим радянським воїнам на Сапун-горі та німецького військового кладовища, що у селищі Гончарне.

Кадети військово-морської академії ВМС Німеччини, які проходять практику на борту кораблів, відвідають Севастопольський військово-морський інститут ім. П. С. Нахімова, де ознайомляться з навчально-матеріальною базою і системою підготовки майбутніх офіцерів українського військового флоту. Медичний персонал кораблів ВМС Німеччини ознайомиться з роботою українських колег у Центральному військово-морському госпіталі ВМС України. У свою чергу наші курсанти і медичний персонал Центрального військово-морського госпіталю ВМС України відвідають німецькі кораблі.

Необхідно зазначити, що танкер "Шпессарт" доставить до Севастополя гуманітарний вантаж для Центрального військово-морського госпіталю ВМС України на загальну суму близько 130 тисяч євро. Це медичне обладнання для лікування ветеранів Великої Вітчизняної війни і Збройних Сил України.

Крім того, німецькі військові моряки передадуть гуманітарний вантаж й для севастопольського дитячого будинку "Сонечко".

6 травня кораблі ВМС Німеччини будуть відкриті для відвідання мешканцями та гостями Севастополя, а в суботу, 7 травня, загін німецьких кораблів залишить Україну.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також