В Севастополе с визитом находится корабль ВМС Болгарии

13.07.2005, 11:04

В Севастополе с визитом находится учебный корабль Военно-Морских Сил Болгарии. (укр.)

У Севастополі з візитом перебуває навчальний корабель ВМС Болгарії "УК-421" з курсантами й студентами Військово-морської академії ім. Вапцарова (м. Варна) на борту.

Перебуваючи в Україні, болгарські військові моряки відвідають Севастопольський військово-морських інститут ім. П. С. Нахімова, де ознайомляться з його навчальною базою, зустрінуться з професорсько-викладацьким складом і курсантами. На стадіоні інституту будуть організовані спортивні змагання між командами двох навчальних закладів.

Крім того, для болгарських гостей заплановані екскурсії по пам'ятних місцях героїчної оборони Севастополя.

Як відзначив начальник СВМІ ім. П.С. Нахімова капітан 1-го рангу Віктор Носенко, зустрічі українських і болгарських курсантів давно стали доброю традицією. Попередній раз навчальний корабель ВМС Болгарії "УК-421" заходив у Севастополь у серпні 2004 року.

Візит навчального корабля ВМС Болгарії у Севастополь завершиться 14 липня.

У свою чергу курсанти Севастопольського військово-морського інституту ім. П.С. Нахімова відвідають болгарську військово-морську академію ім. Вапцарова у рамках походу навчальних катерів ВМС України, що відбуватиметься 15-30 липня 2005 року. Під час цього походу навчальні катери з курсантами на борту відвідають порти Тузла (Туреччина), Констанца (Румунія), Варна (Болгарія), Одеса і Новоозерне (Україна).

Навчальний корабель ВМС Болгарії "УК-421".

Довжина корабля - 68,1 м, ширина -10,1 м, осадка - 3,6 м.

Водотоннажність - 1 125 т.

Екіпаж: офіцерів - 12, старшин - 11, матросів - 9.

Викладачі й практиканти: офіцери-2, курсанти-44, студенти-31.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також