Украинская военная делегация находится с визитом на авиабазе США в Италии

21.07.2005, 12:09

Украинские военные летчики изучают американский опыт организации работы аэронавигацийнного обеспечения полетов авиации. (укр.)

На авіаційній базі "Авіано" Європейського командування збройних сил США, що дислокується в Італії, з візитом перебуває українська військова делегація на чолі з начальником Центру аеронавігаційного забезпечення авіації ЗС України полковником Миколою Коржом.

Основна мета візиту українських військових полягає у ознайомленні з організацією навігаційного забезпечення Військово-Повітряних Сил США, роботою центрів радіозв'язку, а також навігаційним обладнанням забезпечення польотів авіації. Зокрема, наші фахівці-авіатори ознайомлюються на "Авіано" з порядком організації роботи та фінансуванням аеронавігаційного забезпечення польотів авіації у ВПС США, а також оформленням документації аеронавігаційного забезпечення відповідно до стандартів НАТО.

Крім цього українські військові вивчають порядок узгодження документації та отримання відповідної сертифікації щодо аеронавігаційного забезпечення польотів авіації, вимоги керівних документів НАТО щодо взаємосумісності з питань аеронавігаційного забезпечення польотів авіації.

В ході брифінгів також заплановано обговорення питань організації взаємодії військових та цивільних секторів щодо аеронавігаційного забезпечення, а також порядку сертифікації аеронавігаційного обладнання.

Візит представників Повітряних Сил ЗС України до Італії триватиме до 22 липня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також