УКРАИНСКАЯ ДЕЛЕГАЦИЯ ПРИМЕТ УЧАСТИЕ В ЗАСЕДАНИИ ПОЛИТИКО-ВОЕННОГО РУКОВОДЯЩЕГО КОМИТЕТА НАТО

19.07.2005, 11:46

Основные положения проекта государственной программы развития Вооруженных Сил Украины на 2006-2011 годы будут обсуждаться во время заседания политико-военного руководящего комитета НАТО. (укр.)

20 липня у штаб-квартирі НАТО відбудеться засідання Політико-військового керівного Комітету НАТО/"Партнерство заради миру" з Україною. Для участі у цьому заході до Бельгії відбула делегація Збройних Сил України у складі директора Департаменту воєнної політики та стратегічного планування Міністерства оборони України Андрія Семенченка та начальника Головного управління оборонного планування - заступника начальника Генерального штабу ЗС України генерал-майора Євгена Шелеста.

У ході засідання передбачається обговорити основні положення проекту Державної програми розвитку Збройних Сил України на 2006-2011 роки, розробленого на основі Стратегічного оборонного бюлетеню України на період до 2015 року. Фаховий обмін думками щодо основних напрямів розвитку української армії на середньострокову перспективу допоможе здійснювати реформування Збройних Сил у контексті курсу України на євроатлантичну інтеграцію та наближення до стандартів НАТО.

Зазначений захід є цілком природнім з огляду на той факт, що положення проекту Програми цікавлять низку країн-членів НАТО, що межують кордонами з Україною. Крім того, у процесі її підготовки використовувалася методологія оборонного планування та експертна допомога фахівців Альянсу.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також