В Киеве продолжаются миротворческие учения "Щит мира -2005"

20.07.2005, 11:09

Задания в условиях, приближенных к реальной военно-политической обстановке в Ираке, отрабатывают военнослужащие из 22 стран мира на совместных учениях "Щит мира - 2005", которые продолжаются в Киеве". (укр.)

Як вже повідомлялося Управлінням прес-служби Міноборони України, 13 червня у Києві розпочалося спільне миротворче навчання "Щит миру - 2005". У заході беруть участь близько 750 військовослужбовців з 22 країн світу.

Відповідно до плану навчання зараз на базі Центру імітаційного моделювання кафедри інформатизації штабів Національної академії оборони України триває його командно-штабна фаза. Учасники за допомогою комп'ютерів відпрацьовують завдання по сценарію, близькому до реальної ситуації в Іраку. Це, зокрема, супровід конвою з гуманітарною допомогою; підтримання правопорядку під час проведення масових заворушень населення; створення незалежного військового комітету; крадіжка військовими формуваннями продуктів харчування у цивільного населення; обстріл з мінометів позицій бригади; знищення важливого мосту через річку; проведення інформаційної операції; зустріч командування багатонаціональної бригади з органами місцевого самоврядування тощо.

Загальне керівництво командно-штабним етапом здійснюють від української сторони - полковник Олександр Кошлачов, від американської - полковник Скотт Джонсон.

У рамках навчання створено командний пункт дивізії, до якого входять офіцери від збройних сил України та США. Цей орган військового управління очолює жінка - американський полковник Шарлотта Міллер.

Решта учасників навчання "Щит миру - 2005" обіймають посади в багатонаціональній бригаді та в 12 батальйонах.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також