Начался визит министра обороны Украины в Израиль

25.07.2005, 12:39

По мнению министра обороны Украины, визит руководителя украинского военного ведомства в Государство Израиль, который происходит впервые за последние 14 лет, закладывает основы для более плодотворного сотрудничества между двумя государствами. (укр.)

Розпочався офіційний візит української військової делегації на чолі з міністром оборони України Анатолієм Гриценком до Держави Ізраїль.

Сьогодні, 25 липня, у Тель-Авіві відбулася зустріч керівників оборонних відомств України та Ізраїлю та переговори військових делегацій двох країн.

Під час переговорів міністр оборони України Анатолій Гриценко наголосив, що саме цей його візит як керівника українського військового відомства, який відбувається вперше за останні 14 років, закладає велике підґрунтя для більш плідної співпраці між двома державами.

- Це поштовх для розвитку більш тісних стосунків, зокрема, в обміні досвідом реформування Збройних Сил України та Армії Оборони Держави Ізраїль, у галузі модернізації військової техніки, - зазначив Анатолій Гриценко.

В ході зустрічі та переговорів керівник вітчизняного військового відомства ознайомив міністра оборони Держави Ізраїль Шауля Мофаза з ходом реформування Збройних Сил України, проектом Державної програми розвитку Збройних Сил України на 2006-2011 роки, а також перспективами, які намічені військовим керівництвом України.

У свою чергу Шауль Мофаз ознайомив Анатолія Гриценка із зовнішньою та внутрішньополітичною обстановкою, в якій зараз знаходиться Держава Ізраїль, роллю армії у підтриманні стабільності та забезпеченні безпеки її громадян.

- Тісне співробітництво з українськими військовими допоможе нам зробити спільний внесок у боротьбу зі світовим тероризмом, який на сьогодні складає найбільшу небезпеку людству, - наголосив Шауль Мофаз.

Він також висловив сподівання, що співробітництво між Україною та Ізраїлем буде обопільно корисним для армій обох країн.

- Я сподіваюся, що досвід української сторони, особливо участі у миротворчих операціях, буде корисним для Армії Оборони Держави Ізраїль, - підкреслив Шауль Мофаз.

За підсумками переговорів Анатолій Гриценко та Шауль Мофаз підписали Виконавчу Угоду між Міністерством оборони України та Міністерством оборони Держави Ізраїль про співробітництво у військовій сфері.

Сьогодні ж представники української військової делегації відвідають авіабазу ізраїльських військово-повітряних сил "Тель-Ноф", компанії "Ізраїльська авіаційна індустрія", "Ness" та "Elbit".

Завтра, 26 липня, в Єрусалимі передбачаються зустрічі міністра оборони України Анатолія Гриценка з Президентом Держави Ізраїль Моше Кацапом та віце-прем'єр-міністром, міністром промисловості, торгівлі та праці Ехудом Ольмертом.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також